You are here

Ilfaro organiseert in samenwerking met Sofie Hendrikx van Kessels en Smit, een reeks van 7 sessies om meer flow, coherentie en balans te ervaren in je leven. In deze drukke tijd waar je veel bezig bent in je hoofd en er veel mentaal verkeer is, leer je om te vertragen en de verschillende energiecentra in je lichaam te voelen en te onderscheiden. Je stemt je af op de subtiele lichaamssignalen die je op elk moment kunt ervaren en je gaat op zoek naar meer veerkracht en lichaamsbewustzijn, vooral als je je moe, gespannen, leeg, of op één of andere manier niet goed voelt.

Je lichaam is een wonder van samenwerking tussen je organen, brein, je beweging-, spijsvertering- en zenuwstelsel. Via je lichaam kun je enorm veel waarnemen: hoe het met je gaat en hoe je reageert op de buitenwereld. Als alles goed en coherent verloopt en je goed voor jezelf zorgt,  dan voel je je in flow en in balans, vol mogelijkheden en energie. Sluipt er teveel druk of spanning binnen, lopen de dingen niet helemaal goed, of zorg je gewoon niet goed voor jezelf, dan ervaar je dat onmiddellijk in je hoofd, buik, keelgebied en op andere plaatsen in ons lichaam. Dat zijn belangrijke signalen om beter voor jezelf te zorgen, je activiteiten aan te passen of om meer harmonie te creëren in je interacties met anderen. Je kunt leren om een shift te maken, om jezelf beter te reguleren. Centraal hierbij staan, naast gezond eten, voldoende slaap en beweging, ook je adem en je aandacht. 

Zeven dagen lichaamsaandacht, in verbinding met de natuur en de seizoenen. 

Tijdens de body sessies, doen we aandachts- en bewegingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, visualisaties, yoga, meditatie en ademoefeningen. Op oplossingsgericht wijze wisselen we ervaringen uit, gaan we op zoek naar wat werkt, naar wat er nodig is en naar manieren om voor jezelf meer vrijheid, ruimte, meer gemak maar misschien ook kracht of zachtheid te creëren in je energiecentra. Elke body-dag staat in het teken van een bepaald lichaams- en energiegebied en de daarbij horende gevoelens en emoties. We inspireren ons op de eenuwenoude wijsheid van de 7 chakra's.  

 1. Bekken: gronden, aarden
 2. Buik: genieten, verbinden, zintuigelijke
 3. Zonnevlecht: autonomie, wil, realisatie 
 4. Hart: mededogen 
 5. Stem, expressie, eigenheid 
 6. Hoofd: helder zien, Intuïtie  
 7. Kruin: spirituele en Integratie dag 

Door deel te nemen aan deze dagen creëer je meer lichaamsbewustzijn, oefen je op vele verschillende manieren je zelfregulatie, leer je technieken om je te ontspannen, gegrond te voelen, krachtiger en expressiever te communiceren. Iedereen die zoekt naar meer balans en veerkracht en die samenwerkt met andere mensen zal baat hebben bij het volgen van deze zeven dagen.

 

 

Sofie Hendrikx (Kessels&Smit) en Liselotte Baeijaert (Ilfaro)

PRAKTISCH

Wanneer?
 

Data editie 2022: 2 sept, 23 sept, 13 okt, 10 nov, 8 dec. (nog twee extra data vast te leggen)

Waar?

Op Ilfaro, Prosperdreef 1, 3001 Heverlee 

 • Je zal deel uitmaken van een vaste groep met maximum 10 mensen die elkaar beter leren kennen en op die manier ook een gevoel van vertrouwdheid, verbondenheid en veiligheid aan elkaar kunnen bieden.  
 • Aankomst om 9u00, start om 9:30u, einde om 16:30u
 • Je schrijft je in voor de reeks van 7 dagen. 
 • ‘s Middags voorziet onze kok een heerlijke vegetarische lunch.
 • Het traject bedraagt  1400€  + 21% btw

Annulatie: kan tot 1 maand voor de cursus zonder kosten. Bij een annulatie in de laatste maand voor het begin van de cursus bezorgen we 50% van het inschrijvingsgeld terug of kan u zorgen voor een vervanger. Er is geen terugbetaling mogelijk bij laatijdige annulatie (7 dagen voor de cursus) of bij niet opdagen.  In geval van overmacht kan de cursus uitzonderlijk worden afgelast of uitgesteld. In dat geval wordt het inschrijvingsgeld terugbetaald.  

GETUIGENIS

"Een eenvoudig, oprecht verbinden met anderen doordat je uitgenodigd en begeleid wordt in het opmerken en aanvaarden van de wijsheid van je lijf. Voor mij ging het over stapjes zetten in ‘embodiment’: het leren belichamen van wat ik weet, voel en wil. “Little by little I learnt how to tune in to what my body wanted and to listen to the more subtle murmurs that came from my soul” (uit landscapes of the heart, maar zo herkenbaar tijdens de body talks). 

Zoals voldoende slaap onontbeerlijk is om kennis en ervaringen van de dag te integreren en er –moeitelozer- te kunnen staan voor wat er op ons afkomt, ... zo ervaarde ik dat connecteren en ontspannen in je lijf, zorgt dat je vaker samen valt met je beste zelf.

Ik werd doorheen het traject een –nog betere- bondgenoot van mijn buikgevoel, mijn adem, mijn hart, mijn stem, mijn ogen. Ik sta sindsdien zo vaak versteld van hoe onvoorwaardelijk mijn lijf met mij meeleeft.  

Goeie dagen en interacties beginnen vaak bij de mogelijkheid om jezelf op een gegronde manier te ‘delen met de wereld’, bij de bewuste keuze van hoe je er wil staan. In de body talks leerde ik hoe ademen, jezelf geruststellen en verwennen, jezelf positioneren ... ervoor zorgt dat denken en voelen beide beschikbaar worden als belangrijke bronnen om blijer en vertrouwensvoller te kiezen, handelen en liefhebben. (Iris De Coster)"