You are here

Ilfaro verwelkomt twee nieuwe partners!

 

HEVERLEE, 15 december 2017
In zijn ’Top Ten Workplace Trends 2018’ voorspelt Forbes dat leidinggevenden menselijke interactie sterker gaan aanmoedigen, dat mentale gezondheid een topprioriteit wordt en dat bedrijven sterker werk gaan maken van burn- out preventie. “Wij werken al tien jaar rond deze thema’s. Het tijdperk van het klassiek management denken is definitief voorbij. Organisaties zoeken naar nieuwe manieren om te kunnen bloeien in een continu en snel veranderende omgeving” aldus Liselotte Baeijaert en Anton Stellamans, oprichters van Ilfaro. “Om aan de stijgende vraag te voldoen breiden wij ons team van zeven Belgische en vier internationale Solution Focused collega’s uit met twee zaakvoerders: Lily Deforce en Chris Aertsen”.

Missie van ilfaro 

Ilfaro bouwt samen met organisaties en hun medewerkers aan een veerkrachtige organisatiecultuur. “Wij geloven dat mensen, teams en organisaties over veel meer wijsheid, kennis en veerkracht beschikken dan ze zelf beseffen. Dit tot leven brengen en versterken door middel van kwaliteitsvolle interacties, is wat ons drijft in ons werk. Zo wil Ilfaro bijdragen aan gelukkiger mensen, succesvolle werkomgevingen, betere resultaten en een betere wereld”.

Focus in de aanpak van Ilfaro

De gewenste toekomst:

 • Waar doen we het allemaal voor?
 • Wa tgeef tbetekenis aan ons werk en aan ons leven?
 • Welke meerwaarde willen we bieden?
 • En hoe dragen we samen bij tot een betere samenleving?

De acceptatie van de context:

 • Wat maakt onherroepelijk deel uit van de job?
 • Waar kunnen we niet om heen?
 • Wat hebben we sowieso te doen?
 • En hoe omarmen we dit in plaats van ertegen te vechten?

De verbinding met ‘resources’:

 • Hoe  zetten we medewerkers in hun kracht?
 • Hoe bouwen we aan een sterke interactionele cultuur met een continue afstemming?

De continue beweging:

 • Verandering is overal en continu.
 • Hoe dragen we er zorg voor dat veranderen, progressie maken, zich aanpassen deel uitmaakt van onze dagelijkse ontwikkeling en ons dagelijks werk?
 • En wat zijn de beste stappen die we vandaag al kunnen zetten?

De oplossingsgerichte methodiek is de rode draad doorheen het werk van Ilfaro

De oplossingsgerichte methode is het resultaat van een decennialang onderzoek naar wat werkt om positieve verandering te bevorderen. Dit onderzoek werd gestart door Steve de Shazer en Insoo Kim Berg binnen de wereld van de psychotherapie, maar snel uitgebreid naar alle vormen van menselijke interactie. Kenmerkend voor deze aanpak is het vertalen van problemen in wensen, het verkennen van de gewenste toekomst en het voortbouwen op wat reeds d.m.v. kleine stappen. Oplossingsgericht samenwerken creëert drive, goesting en (zelf)vertrouwen.

Ilfaro biedt opleidingen aan in het oplossingsgericht coachen en opleidingen waarbij de oplossingsgerichte methode toegepast wordt op diverse organisatie-topics zoals ‘het nieuwe leiderschap’, ’samenwerking bevorderen’ en ‘change management’. Ilfaro ondersteunt organisaties zowel in hun strategische ontwikkeling als in de ontwikkeling van hun organisatievorm en -cultuur en helpt medewerkers in hun persoonlijke ontwikkeling en hun persoonlijke veerkracht. De werkwijze van Ilfaro evolueert mee met de veranderende vraag en samenleving. Zo biedt de organisatie sinds kort bodylabs en een ‘Time out voor Veerkracht’ aan. Daarin staan een gezonde geest in een gezond lichaam en emotionele balans centraal.

Liselotte Baeijaert , Liselotte.baeijaert@ilfaro.be, +32(0)477893543, www.ilfaro.be

Over Solution Focus

Over 10 Workplace Trends You'll See In 2018 (Forbes)