You are here

05/10/2023 to 31/05/2024

Nieuw! Jaaropleiding Oplossingsgericht Coachen

We kondigen met veel plezier onze jaartraining Solution-Focused Coaching aan. Deze intensieve opleiding van 7 tweedaagse modules brengt jou de kennis, vaardigheden en zelfvertrouwen, om de best mogelijke coach te worden voor jouw klanten of collega’s.

Deze training is het resultaat van onze jarenlange ervaring in het trainen van Oplossingsgerichte vaardigheden. We hebben inmiddels meer dan 30 basis- en verdiepingstrainingen in open aanbod gegeven en een veelvoud daarvan in organisaties. Daarnaast werken we zelf ook dag in dag uit als Oplossingsgerichte coaches. Die lange en dubbele ervaring maakt dat we je kunnen beloven dat je deze deze unieke manier van werken snel in de vingers zal hebben. 

Bij Ilfaro maken we er een punt van om actief mee te werken aan de ontwikkeling van het Oplossingsgericht werken. Dit doen we op internationaal vlak met onze collega’s die actief zijn binnen SOLWorld en Solution Focus in Organisations. Zo ben je zeker dat je meteen de allerlaatste ontwikkelingen in het Oplossingsgerichte werken meekrijgt. 

Inhoud

Module 1: voorbij de basis - 5-6 okt. 2023

We gaan meteen al in de eerste tweedaagse voorbij de basis naar het hart van het Oplossingsgericht samenwerken. Je leert er te vertrouwen op de veerkracht van je cliënten en ontdekt welk verschil dat maakt in de manier waarop je naar hen kijkt en luistert. 

Module 2: voorbij de technieken - 9-10 nov. 2023

Oplossingsgericht werken wordt al eens gereduceerd tot een set -weliswaar- krachtige vragen. Die leer je natuurlijk in onze training. Maar veel belangrijker dan het stellen van die vragen, is de kunst om je cliënten zo’n antwoorden te laten formuleren, waarin ze zich kunnen weerspiegelen aan de beste versie van zichzelf. “In de Solution Focused benadering”, zo zei Gale Miller immers, “praten onze cliënten zichzelf uit hun problemen.”

Module 3: voorbij de coach - 14-15 dec. 2023

“It’s not about you”. Het draait in SF niet om onze slimme interventies, maar wel om het naar boven halen van de excellentie van onze cliënten. In deze module leren we om goed onze cliënten te volgen. Via het “leading from behind” principe van Insoo Kim Berg helpen we hen om de juiste pistes te verkennen in het gesprek.

Module 4: voorbij het model - 18-19 jan. 2024

Je kan technieken en vragen leren zoveel je wil, je komt pas echt thuis in een model wanneer je ook goed begrijpt waarom we doen wat we doen. What’s the thinking behind our cooking? Deze inzichten zullen je in staat stellen om zelf nieuwe Oplossingsgerichte interventies te bedenken.

Module 5: voorbij het individu - 22-23 feb. 2024

Respectvol voor de onbegrensde complexiteit van onze cliënten, gaan we op zoek naar de verschillen die een verschil maken. We verlaten de pogingen om de “essentie” van onze cliënten bloot te leggen aan de hand van een of ander model. We kijken ook niet naar het individu op zich, maar naar de mens in interactie met zijn omgeving.

Module 6: voorbij de pragmatiek - 28-29 maart 2024

Solution focus is geen problem solving techniek waarbij we op zoek gaan naar de volgende stapjes die de coachee moet zetten om uit zijn probleem te geraken. Oplossingsgericht werken breekt met het oorzaak-gevolg paradigma en werkt vanuit de verbeeldingskracht van onze klanten. De verandering vindt niet plaats na, maar wel tijdens de coaching zelf. In deze module verkennen we micro-constellatie oefeningen die onmiddellijk een krachtige shift veroorzaken in onze cliënten. 

Module 7: voorbij de training - 30-31 mei 2024

Tijdens deze laatste module blik je terug op de weg die je hebt afgelegd. We nodigen ook externe coachees uit waar jij mee aan de slag gaat. Uiteraard sluiten we dit bijzondere jaar ook feestelijk af.

 
Anton en co

De training wordt verzorgd door Anton Stellamans. De modules worden mee vormgegeven door Lily, Chris, Vonneke en Ciska. Ze hebben samen een uitgebreide ervaring als Oplossingsgerichte coaches en trainers. 

 
 
 
 
 
 
 
 

Voor wie?

Ben je een beginner of al werkzaam als coach? Ben je een interne of externe coach? Of ben je helemaal nog geen coach, maar wil je wel je coachende vaardigheden naar een hoger niveau tillen?  Je bent meer dan welkom. We begeleiden je met plezier op deze boeiende reis.

Prijs

Basisprijs

  • VZW medewerkers en zelfstandigen kunnen rekenen op een voordeeltarief van €4.620.
  • Deelnemers uit de profit sector betalen €6.160.

Vroegboekkorting - 10%

Profiteer bij een inschrijving tot en met 6 juli van onze vroegboekkorting van -10%. 

  • VZW medewerkers en zelfstandigen betalen dan €4.158.
  • Deelnemers uit de profit sector betalen €5.544.

Speciale korting voor Ilfaro en Korzybski alumni -20%

Mensen die onze basis- of verdiepingscursus of de 4jarige opleiding aan het Korzybski Instituut reeds volgden, kunnen rekenen op een korting van -20%.

  • VZW medewerkers en zelfstandigen betalen €3.696.
  • Deelnemers uit de profit sector betalen €4.928.

Extra’s

  • Als extra’s ontvang je een exemplaar van ons laatste boek, Wendbaar als het woelig wordt, LannooCampus 2021.
  • Je kan deelnemen aan een individuele supervisie sessie met een van onze trainers.
  • Tijdens onze trainingsdagen verwennen we je  met uitstekende vegetarische maaltijden klaargemaakt door een van onze gereputeerde huis-chefs.

Locatie

Heverlee, Prosperdreef 1

Onze manier van trainen

Deze training is uiteraard ook zelf Oplossingsgericht. Dit houdt in dat we werken rond jouw ontwikkeling, vanuit jouw sterktes en ervaring. De training is ook ervaringsgericht: we werken niet met rollenspelen maar laten je de kracht van het Oplossingsgericht werken aan den lijve ondervinden. Geïnspireerd op de principes van Accelerated Learning, zorgen we voor een optimale leeromgeving waarin al je leerintelligenties zullen geprikkeld worden: verbaal, logisch, visueel, auditief, inter- en intrapersoonlijk en zelfs fysiek. Je krijgt ook persoonlijke feedback op jouw werk als coach. We focussen daarbij op wat je goed doet en wat je nog beter zou kunnen doen om nog meer impact te hebben als coach.