You are here

Door Ilfaro zelf
Veerkracht

Liselotte Baeijaert en Anton Stellamans
LannooCampus, 2009

“Vergroot de veerkracht in jezelf en je team” is al aan zijn 6de druk toe. Een waardevol boek waaruit je medewerkers op elk moment van de dag kracht kunnen putten.

Resilient People, Resilient Teams
SF Coaching
Coaching Plain & Simple. Solution Focused Brief Coaching Essentials

Peter Szabo, Daniel Meier, 2008

Ontdek de kern van de oplossingsgericht korte coaching in dit pittige boek dat geschreven werd door twee zeer ervaren coaches. Peter Szabo en Daniel Meier leiden het gerenomeerd trainingscentrum “Solutionsurfers” in Zwitzerland. 

Oplossingsgericht Coachen (Brief Coaching for Lasting Solutions)

Insoo Kim Berg, Peter Szabo, 2005

De oplossingsgerichte benadering is op een aantal zeer praktische uitgangspunten gebaseerd. Niet het probleem, maar de oplossing als is het vertrekpunt. Daarbij wordt een aantal even simpele als doeltreffende regels gehanteerd: wat niet stuk is, moet je niet herstellen; als iets niet werkt, doe dan iets anders en als iets werkt, doe er dan meer van. “Oplossingsgericht Coachen” is geschreven door een van de grondlegsters van de oplossingsgerichte methode, Insoo Kim Berg, en de erg inspirerende en enthousiaste Zwitserse coach Peter Szabo. De methode wordt met praktijkcases toegelicht en bevat een schatkamer aan coaching-wijsheid.

 

SF Management
Doen wat werkt. Oplossingsgericht Werken in Organisaties

Coert Visser, 2005

De oplossingsgerichte methode is een stimulerende manier om verandering in werksituaties tot stand te brengen. Ze richt zich op het onderkennen van problemen, het verhelderen van doelen, het uitvinden van wat werkt om dichterbij die doelen te komen en ten slotte in het doen wat werkt.
In dit boek wordt uitgelegd wat oplossingsgericht werken voor uw organisatie kan betekenen. De praktische uitwerkingen en herkenbare voorbeelden maken het u gemakkelijk om deze methode in de praktijk te brengen.

The Solutions Focus

Vaak raken organisaties geblokkeerd door een te strakke focus op de problemen. De focus op oplossingen en niet op problemen, op de toekomst en niet op het verleden, maakt de weg vrij voor een positieve en pragmatische manier om vooruitgang te boeken. Oplossingsgericht denken werkt. Of u nu met moeilijke mensen op het werk te maken hebt, het beste uit uw team wil halen of lastige strategische kwesties moet ontrafelen. De methode in dit boek zorgt voor praktische, innovatieve en passende oplossingen.