You are here

27/05/2021 to 28/01/2022

Goed leiderschap

Goed leiderschap is op elk moment kiezen om het beste te doen van alles wat mogelijk is, met de mensen die er zijn, met de tijd en de middelen die we hebben, met een verantwoordelijkheid voor het collectief belang van onze eigen en van de volgende generaties. 

Steeds weer nieuwe uitdagingen

Leiderschap is geen rocket science. Het laat zich niet zomaar vangen in managementmodellen en leiderschapstypologieën. Contexten veranderen snel, wat vandaag werkt, kan morgen al verouderd zijn. Klanten en medewerkers zijn mondiger, maar vaak ook kwetsbaarder. Organisaties moeten snel kunnen schakelen en dat vraagt om heel wat wendbaarheid van leidinggevenden. De zogenaamde soft vaardigheden zoals: coachen, engageren, enthousiasmeren, motiveren en ondersteunen nemen toe aan belang. De leidinggevende is lang niet meer diegene die expert is in alles, maar die het beste haalt uit een team van experten.

Als leidinggevende hebben we een grote impact op wat er in onze organisaties gebeurt. Tijdens deze 3 x 2-daagse opleiding komen de volgende thema’s aan bod:

  • de technieken van het oplossingsgericht leidinggeven en het oplossingsgericht coachen van medewerkers;
  • inzicht in je eigen functioneren en de ontwikkeling van je eigen leiderschapskwaliteiten;
  • eigenschappen van veerkrachtige organisaties die goed omgaan met continue verandering;
  • dynamische strategie-ontwikkeling en constructief teamoverleg;
  • een positieve organisatiecultuur waar goede samenwerking centraal staat;
  • je eigen veerkracht, de veerkracht van je team en je organisatie en de impact die jij erop kan hebben als leidinggevende

Achtergrond: https://www.ilfaro.be/nl/groeien-als-leidinggevende

Een deelnemer aan het woord:

Ilfaro luistert, steunt en confronteert : ze passen toe wat ze ons als leerinhoud aanbrachten. Er wordt kwalitatief, diepgaand maatwerk geleverd voor een acceptabele prijs, waarbij het rendement van het leertraject centraal staat. En daarmee staat Ilfaro als het zeldzame koren tussen het kaf van de Vlaamse O&O wereld. Enthousiasme en vakkennis, die cruciaal zijn voor een succesvol partnerschap, vormen bij Ilfaro kerncompetenties. Alle thema’s die gelinkt zijn aan coaching, leerstijlen, ontwikkeling van het individu & van de organisatie, … zijn met Ilfaro een exploratie waard. Ann Stuyck, HR Director EMEA, NCS, Johnson & Johnson

 

 
Chris Aertsen en Lily Deforce

Lily Deforce en Chris Aertsen stonden elk meer dan 20 jaar als leidinggevenden aan het hoofd van diverse bedrijven en maatschappelijke organisaties. Lang voor ze fiere partners werden van Ilfaro waren ze beiden al helemaal overtuigd van de Solution Focus aanpak mede door het leiderschapstraject dat zij bij Ilfaro volgden. Deze ervaring hebben zij samen uitgekristalliseerd tot een rijk aanbod voor team- en organisatieleiders. 

 

VOOR WIE?

Dit opleidingstraject is bestemd voor leidinggevenden uit sectoren allerhande, mensen die hun oplossingsgerichte leiderschapsvaardigheden (verder) willen ontwikkelen. 

 

PRACTISCH

Drie 2-daagse opleidingsdagen in een mooi en huiselijk kader. 

  • Eerste 2-daagse: 27 en 28 mei 2021
  • Tweede 2-daagse: 7 en 8 oktober 2021
  • Derde 2-daagse: 27 en 28 januari 2022

 

LOCATIE

Ilfaro, Prosperdreef 1, Heverlee

 

KOST VOOR HET TRAJECT (6 dagen)

Non-profit: € 1.800 excl. BTW 

Profit: € 2.700 excl. BTW

Warme vegetarische lunches en materiaal inbegrepen.

Je inschrijving is definitief na ontvangst van de factuur. Annulatie kan tot 1 maand voor de opstart zonder kosten. Bij een annulatie in de laatste maand voor de startdatum bezorgen we 50% van het inschrijvingsgeld terug of kan u zorgen voor een vervanger. Er is geen terugbetaling mogelijk bij laatijdige annulatie (7 dagen voor de cursus) of bij niet opdagen.  

We starten op vanaf 8 deelnemers.  

INSCHRIJVEN