You are here

Anton Stellamans - Partner - Founder

Als coach en trainer krijg ik steeds weer de kans om met mensen en teams op weg te gaan naar wat anders en beter kan in hun professionele context. Ilfaro is als een vrijhaven waar ik mij professioneel kan inlaten met alles wat me al heel mijn leven boeit: veerkracht, transformatie, verandering, leren en complexe problemen. Maar het laat me ook toe om grondig te kunnen nadenken over de ethiek én de pragmatiek van coaching.
Ik heb mijn studies wijsbegeerte en geschiedenis (KULeuven) aangevuld met de vierjarige opleiding in Oplossingsgerichte Korte Therapie aan het Korzybski Instituut in Brugge. Na enkele jaren werkzaam te zijn binnen de conflicttransformatie, heb ik mij toegelegd op coaching, training en organisatie-ontwikkeling. Ik ben een actief lid van internationale organisaties als SFiO, SOLWorld en EBTA en mede-auteur van de boeken: Vergroot de veerkracht in jezelf en je team, The Art of Giving Feedback en Wendbaar als het woelig wordt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

English

Chris Aertsen - Partner

Ik ben coach en trainer in persoonlijke en organisatie-ontwikkeling. Ik studeerde communicatiewetenschappen en bedrijfskunde/management. Tot 2011 was ik actief in de communicatiesector. Als leidinggevende stuurde ik mensen en teams aan. Ze ontdekte ik dat daar mijn meerwaarde en interesse lag. Sindsdien volgde ik een hele rits opleidingen in oplossingsgericht coachen en in persoonlijke en leiderschapsontwikkeling. Een leertraject dat volgens mij nooit ophoudt. Mijn ervaringen geef ik graag door in mijn workshops. Daarnaast ondersteun ik leidinggevenden en teams in het uitzetten van de gewenste koers, in het vormgeven van hun organisatie zodat iedere medewerker op z’n best kan zijn en in het bevorderen van samenwerking. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lily Deforce - Partner

Ik heb meer da​n 20 jaar ervaring in leidinggevende- en bestuursfuncties, zowel in profit als non-profit organisaties (P​rocter ​&​ ​G​amble​, Somers Zaden NV, Vredeseilanden vzw, Max Havelaar/Fairtrade Belgium vzw, Kauri vzw)​. In die hoedanigheid heb ik​ tal van teams, leidinggevenden en managers gecoacht​​. ​Aan de oplossingsgericht​e manier van werken ben ik, ​na een opleiding bij Ilfaro (2010), helemaal verknocht geraakt. Met die aanpak heb ik​ diverse kleinschalige maar ook grote veranderingsprocessen (oa fusies)​ mogen begeleiden​. In mijn aanpak leg ik de nadruk op​: ​dienend​ leiderschap, duurzame ontwikkeling, empowerment van individuen en teams, good governance​ en het belang van een verbindende communicatie. Ik ​ben oprichter van The Shift en​ voorzitter van de raad van bestuur van Wereldmediahuis vzw (uitgever van MO*).  Eind 2017 werd ik fiere mede-zaakvoerder van Ilfaro. ​   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vonneke Beeker - Partner

Ik ben procesbegeleider, coach en bemiddelaar. Bemiddelen, verbinden en mensen verder op weg helpen naar waar ze wél willen zijn, zitten me in het bloed. Hiermee wil ik bijdragen aan waardevol samenleven en samenwerken en ik geloof daarbij in de kracht van gesprek. Hoe mooi is het als je heel gedragen en helemaal als jezelf met elkaar kunt praten, uitwisselen en oplossingen bedenken?
Ik werk vanuit de oplossingsgerichte praktijk en laat me daarbij inspireren door Deep Democracy. Ook mijn achtergrond in de dramaturgie neem ik mee naar de werkvloer. Als dramaturg kijk ik altijd naar de verschillende lagen die spelen in een organisatie: de mensen, hun wensen, de onderlinge verhoudingen, de heersende cultuur en het inhoudelijk project. Samen kijken we naar de verschillende lagen en waar nodig brengen we ze met elkaar in lijn.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ciska de Pillecyn

Als oplossingsgerichte coach en trainer leg ik de klemtoon op de analyse van successen en op de zoektocht naar mogelijke oplossingen, om vervolgens de creativiteit van mensen te stimuleren om meer te doen van wat werkt.  De afgelopen 25 jaar vervulde ik bij de Randstad Groep verschillende leidinggevende en commerciële functies. Ik heb teams aangestuurd en nieuwe serviceconcepten ontwikkeld en vermarkt. Ik heb duurzame zakelijke relaties opgebouwd in een multinationale context. Mijn ervaring deed ik op in virtuele, internationale teams met wisselende teamleden en met zeer weinig hiërarchie. Dat functioneerde goed. Ik weet nu hoeveel beter dat nog kan zijn met een oplossingsgerichte aanpak, een manier van werken die ik nu volledig omarm. Mijn primaire doel is niet enkel om mensen te ondersteunen een plan voor de toekomst te maken. Het is mijn ambitie om dynamiek te brengen en iets betekenisvol te laten gebeuren tijdens de coaching of training zelf. Mijn klanten en collega’s waarderen de manier waarop ik nieuwe ideeën kan doen opborrelen. Ze appreciëren mijn synthesevermogen waarmee ik helderheid kan brengen in complexe situaties.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SOPHIE LECLOUX

I am an executive and business coach, trainer and consultant. I enriched my MBA academic studies with more than 20 years of experience in the Financial and Entrepreneurial sectors. As investor and Board Member, I have  been acting as a long term partner alongside entrepreneurs and gained a large experience in strategic analysis, management assessment and business development. Convinced that people development is key in business development, I followed coaching trainings, with a special interest in Solution Focus Coaching  and Team Coaching. Since 2015, I am acting as independent coach and consultant to support business  and people development.

I coach individuals, teams and executives to develop leadership, talents and resilience. Since 2004, I am an Independant Board Member in several companies of all sizes, from university spin-off funds to large quoted companies, to support strategy and business development. I am also member of the International Coach Federation (ICF),  SOLWorld, Women on Board and Guberna. My clients have included : Sofina, Securex, BNP Paribas Fortis, Creative Wallonia Engine, BuroConcept. I work in French, English and Dutch.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Liselotte Baeijaert - Mede-oprichter Ilfaro

Liselotte was mede-oprichter van Ilfaro in 2007. Ze werkte jarenlang als coach en trainer met een bijzondere aandacht voor de incorporatie van het lichamelijke in de persoonlijke veerkracht van mensen. Ze is mede-auteur van de Ilfaro boeken Vergroot de Veerkracht, The Art of Giving Feedback en Wendbaar als het woelig wordt. Ze maakte in 2022 de overstap van Ilfaro naar het prachtige Land aan Zee project in Zeeland, Nederland. Meer over Liselotte en de stichting Land aan Zee vind je hier.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

English