You are here

Rawpixel.com

Oplossingsgericht werken biedt zoveel meer mogelijkheden dan one-on-one coaching. De principes en technieken worden ook gehanteerd om de gesprekken en processen binnen organisaties aangenamer, vlotter en doelgerichter te laten verlopen.

Tijdens  de SF-Toepassingsdagen richten we ons telkens op één organisatietoepassing van het Oplossingsgerichte model. Je leert er specifieke tools hanteren en er is ruimte om concrete cases te bespreken. En het is een ideale gelegenheid om je netwerk van sf collega's uit te breiden.

Toepassingsdag: Feedback geven en ontvangen: 10 sept. 2020

We weten dat een goede samenwerking tot goede resultaten leidt. Dat is belangrijk voor organisaties en bij uitbreiding voor elke plek waar mensen samenkomen, samenwerken of samenleven. Maar hoe slagen we erin om het beste uit elkaar naar boven te halen? Feedback geven en feedback ontvangen is daarbij cruciaal. Het helpt je om te leren van elkaar, en het verhoogt de kans op een plezierige en productieve samenwerking. We bekijken feedback in de ruime zin van het woord. Het zijn zowel conversaties waarbij we waarachtig bevestigen en waarderen van wat goed zit, maar ook over het constructief kunnen verwoorden van wat best anders moet. 
Dit vraagt om een veilige en open context, maar ook om een aantal vaardigheden. 
In het oplossingsgericht werken focussen we op het gewenste resultaat. En dat doen we ook in goede feedbackgesprekken. Het feedbackgesprek moet immers tot iets bijdragen of ergens toe leiden waar we met z’n allen beter van worden. Deze focus geeft richting aan je gesprek en draagt bij tot het constructieve karakter ervan. Het haalt het gesprek weg van datgene wat niet werkt en brengt het naar datgene wat werkt of zou kunnen werken en wie of wat daartoe kan bijdragen.

Op het einde van deze dag:

 • heb je geoefend met het geven en het ontvangen van feedback;
 • heb je elkaar gecoacht rond het geven en ontvangen van moeilijke kritiek;
 • heb je zicht op hoe je als organisatie een constructieve feedback cultuur kan creëren;
 • en hoe feedbackgesprekken een wezenlijk onderdeel zijn van functionering- of evaluatiegesprekken en deze zelfs kunnen vervangen.

 

  Lily Deforce en Liselotte Baeijaert

    

  Voor wie?

  Leidinggevenden, coaches, docenten, loopbaanbegeleiders en HR consultants. Je hoeft geen voorkennis te hebben over SF. Interesse is voldoende.

  Om het leren te bevorderen werken we met een groep van minimum 8 en maximum 20 personen.

  Timing: Ontvangst vanaf 9u. Start om 9:30 tot 17u.

  Lokatie: Ilfaro, Prosperdreef 1, Heverlee

  Prijs per dag:
  For profit: 250€ (ex 21% BTW)
  Non profit: 200€ (ex 21% BTW)
  Incl. vegetarische lunch en cursusmateriaal

  Je inschrijving is definitief na ontvangst van de factuur. 

  Annulatie kan tot 1 maand voor de cursus zonder kosten. Bij een annulatie in de laatste maand voor het begin van de cursus bezorgen we 50% van het inschrijvingsgeld terug of kan u zorgen voor een vervanger. 

  In geval van overmacht kan de cursus uitzonderlijk worden afgelast of uitgesteld. In dat geval wordt het inschrijvingsgeld terugbetaald.