You are here

Ilfaro
06/06/2024 to 07/06/2024

Kijken collega’s soms verwachtingsvol naar jou wanneer ze in een conflict verzeild raken? Of wil je graag beter worden in het omgaan met conflicten op de werkvloer? Dan is onze tweedaagse module rond Oplossingsgerichte bemiddelingsrol zeker iets voor jou.

In de meer traditionele probleem-georiënteerde benaderingen ligt de focus op het onderzoeken van de conflictstof en het bedenken van oplossingen daarvoor. Deze manier van werken gooit vaak nog meer olie op het vuur. De betrokkenen zijn het immers vaak oneens over de oorzaak van het conflict.

Oplossingsgericht bemiddelen richt zich op de wensen van de betrokkenen: wat willen zij in de plaats van het conflict? Oplossingsgerichte bemiddelaars bewaken het proces en helpen de betrokkenen om hun eigen weg te vinden naar een gewenste samenwerking.
 
In deze interactieve training leer je: 

  • de betrokkenen te verlossen van de stolp van het conflict 
  • met hen op weg te gaan naar wat ze willen
  • hoe je ze laat putten uit hun eigen wijsheid en ervaring om goede stappen voorwaarts te bedenken
  • hun progressie goed op te volgen.

Je leert eveneens hoe je met meer gemak en vertrouwen deze rol kan opnemen. En de training zal je ook helpen om makkelijker met conflicten om te gaan waar je willens nillens in verzeild bent geraakt.

We laten je aan de slag gaan met concrete cases, en bieden je een handig format aan dat je kan gebruiken ter voorbereiding van een bemiddelingsgesprek.

 

Deze training wordt gegeven door Vonneke en Anton. Beiden kunnen buigen op vele jaren ervaring met oplossingsgericht werken. Vonneke voegt daar nog haar ervaring als (erkend) bemiddelaar aan toe terwijl Anton kan putten uit zijn ervaring als medewerker van het centrum voor conflicttransformatie van de KULeuven.  

 

Voor wie?

Deze training staat open voor iedereen. Enige voorkennis van het Oplossingsgericht werken is aangewezen.

Wanneer? 

6 en 7 juni 2024

Waar?

Heverlee, Prosperdreef 1

Prijs

€ 660 voor not-for-profitorganisaties en zelfstandigen

€ 880 voor profitorganisaties

Incl. vegetarische lunches en cursusmateriaal en excl. 21% btw

Je inschrijving is definitief na ontvangst van de factuur. 

Annulatie kan tot 1 maand voor de cursus zonder kosten. Bij een annulatie in de laatste maand voor het begin van de cursus bezorgen we 50% van het inschrijvingsgeld terug of kan u zorgen voor een vervanger. Er is geen terugbetaling mogelijk bij laatijdige annulatie (7 dagen voor de cursus) of bij niet opdagen.     

In geval van overmacht kan de cursus uitzonderlijk worden afgelast of uitgesteld. In dat geval wordt het inschrijvingsgeld terugbetaald.