You are here

Ilfaro werkt voor een breed en divers netwerk aan klanten, zoals KU Leuven, Janssen Pharmaceutica, Belgacom, Johnson & Johnson, Rabobank Nederland en Proximus. Ze delen hun ervaring in onderstaande testimonials.
De cursus Oplossingsgericht coachen is een verademing voor elke coach of leidinggevende die op een vakkundige manier wil kennis maken met deze aanpak. Het programma is harmonieus opgebouwd dankzij de heel mooie verscheidenheid aan bruikbare oefeningen en ook dankzij de tijd en ruimte die de trainers vrijmaken om de deelnemers bij te staan met raad en feedback. Na deze cursus kan je met het Oplossingsgericht coachen onmiddellijk aan de slag.
Carine Leroy, Hoofd HR Sofina
Hoe sprankelend en energiegevend is het om samen met een groep mensen met diverse expertise een midweek toekomstgericht te kunnen werken vanuit de kracht die mensen in zich hebben. Meer nog dan een effectieve en belevingsgerichte aanpak werden er kiemen gelegd voor een levensvisie van waaruit zeer brede toepassingen mogelijk zijn.
Heidi Mertens, Diversiteit KULeuven
Een heldere en concrete onderdompeling in de wereld van Solution Focus, met passie, expertise en doorleefdheid begeleid: een inspirerende vijfdaagse die blijft nazinderen en niet alleen m'n werk als coach, maar ook m'n 'way of life' een nieuwe dimensie geeft. Klasse!
Wendy Van den Bulck, Equoia
Mijn scepsis was na één dag al weg. Ik heb een hekel aan halfzachte toestanden, maar de opleiding Oplossingsgericht coachen was een perfecte mix van fijngevoeligheid en efficiëntie, met 2 ijzersterke trainers die een al even sterk concept levend maken en op een zéér leuke manier laten ervaren. To feel is to believe.
Jan C, BlueCliff
De positieve energie die wij hebben gekregen in de team sessies zinderen nog in onze bloedvaten. Onze verwachtingen zijn overtroffen. Het was zo nodig om dit te doen en we voelen ons hierdoor nog meer verweven. We zijn goed bezig, stapje voor stapje strijden wij hand in hand voort! Zo veel dank om ons op een unieke manier zichtbaar te maken dat wij (nog steeds) een fantastisch team zijn.
Vera Klaus - Managing Partner & Founder Phoenix Executive
'Solution Focused' is first and foremost a way of being. This excellent training has provided me with a solid basis for positive, inspiring and future oriented team work and coaching. The learnings are applicable in my every day work. It is one of the best trainings that I have ever participated in.
Lily Deforce, Director Fairtrade Belgium
Zeer professionele op maat aanpak met een open visie en flexibele attitude vanwege de ILFARO consultants. Een succesformule zowel voor onze interne klanten naar coaching en facilitatie toe als voor onze HR team building in het kader van reorganisatie & transformatie.
Anne van de Perre, HR Director Europe R&D, Bristol Meyers Squibb
Ik ontving zeer positieve reacties op het terrein over deze opleiding in Oplossingsgericht Communiceren. Dit was een schot in de roos. Een grote pluim aan de trainers. Ik heb nog nooit geweten dat een zo kritische populatie als mijn medewerkers zo unaniem extreem positief zijn over een training als hier.
Jan Cromheecke, Managing Director Employee Services Management, Belgacom
In de projecten waar we samen hebben gewerkt, komt steeds opnieuw een aanpak naar voor waarin het op maat uitwerken van oplossingen centraal staat. Hier gaat een sterk gerichte bevraging van onze noden aan vooraf. Tevens apprecieer ik de capaciteit en de wil om mee te denken en resultaten neer te leggen die nog beter zijn dan de voorgaande. Dit wordt gedragen door een sterke gedrevenheid, geloof en enthousiasme over de mogelijkheden die competentiemanagement, coaching... bieden.
Ingrid Dierckx, Director HR General Services, IM & Finance, Janssen Pharmaceutica
De professionele no-nonsense aanpak van Ilfaro boeide me meteen. Hun aanpak is verfrissend en heerlijk verhelderend. Ilfaro zet je met je voeten op de grond en dwingt je na te denken over minder evidente zaken en blinde vlekken. Het doorbreken van patronen en het herkennen ervan zijn heel belangrijk in hun methodiek. Samenwerken met hen rond het thema "Change Management" was een heel positieve en leerrijke ervaring!
Linn van Aalst, HR Manager EMEA, ITS
Anton en Liselotte tonen zich ware partners om in kleine stapjes mijn droom waar te maken. In mijn droom is Plantijn Hogeschool een school die tot in al haar uithoeken doordrongen is van oplossingsgerichtheid. Oplossingsgericht coachen van medewerkers en van studenten, oplossingsgericht vooruitkijken en plannen, oplossingsgericht teamwerk, …. Zet Anton en Liselotte voor een groep en na korte tijd swingt de energie en goesting door de lucht. Ik kan me moeilijk meer wensen. ’t Is hun talent en bezieling die hét verschil maakt.
Veerle Hendrickx - Directeur Onderwijszaken Plantijn Hogeschool
Jullie verbinden de klant met zijn eigen creatieve vermogens om het beste van zichzelf te geven en brengen ons in contact met het beste van onszelf en van elkaar. Er is een goede combinatie van professionele kordaatheid en menselijke warmte. Tevens waardeer ik de duidelijke afspraken vooraf en een grote flexibiliteit in het programma en het overleg. Maar vooral ben ik jullie dankbaar omdat je mij geleerd hebt om anders te kijken naar wat er gebeurt. Nu kijk ik veel meer vooruit, naar wat er nog komen kan en wat ik nodig heb om daar te komen, en wat ik nog moet vragen, en aan wie, en vooral waarom. Je hebt mij geleerd dat het heel goed is om thuis te komen bij wat ik eigenlijk verlang. (...) Dat geeft mij moed om verder te doen en bij mijn leerlingen datgene aan te wakkeren wat zij nodig hebben om met dit project verder te gaan.
Stefaan Mistiaen, leerkracht en coach van het Sjapo peermediation project van het Heilig Hartinstituut Heverlee
Het delen van normen en waarden is een integraal en misschien wel het cruciale onderdeel van een degelijk partnership. Ilfaro staat voor degelijke waarden. Als dit partnership ertoe bijdraagt de uiteindelijke resultaten te verbeteren door middel van een aanpak die vooral bouwt op sterktes, raakt het elk betrokkene. Ilfaro slaagt er steeds in om via een mensgedreven aanpak de juiste energie vrij te maken die nodig is om de moeilijkste veranderingen op een positieve manier te benaderen. In elk traject waar Ilfaro wordt ingeschakeld kunnen we rekenen op een grondige analyse, een degelijke aanpak, meetbaar resultaat en tevreden mensen...
Wim de Keyser, HR Manager Technology Europe-Asia Global Technology Group Cargill
Ilfaro luistert, steunt en confronteert : ze passen toe wat ze ons als leerinhoud aanbrachten. Er wordt kwalitatief, diepgaand maatwerk geleverd voor een acceptabele prijs, waarbij het rendement van het leertraject centraal staat. En daarmee staat Ilfaro als het zeldzame koren tussen het kaf van de Vlaamse O&O wereld. Enthousiasme en vakkennis, die cruciaal zijn voor een succesvol partnerschap, vormen bij Ilfaro kerncompetenties. Alle thema’s die gelinkt zijn aan coaching, leerstijlen, ontwikkeling van het individu & van de organisatie, … zijn met Ilfaro een exploratie waard.
Ann Stuyck, HR Director EMEA, NCS, Johnson & Johnson
Een zeer interessante en praktijkgerichte training! Op een zeer enthousiaste en inspirerende manier gebracht, zodat je met deze methode onmiddellijk aan de slag wil!
Caroline Van Gutschove, verantwoordelijke vto, ACV Limburg, deelneemster van onze Kluwer opleiding
Na zelf ervaren te hebben hoe het voelt om op een inspirerende en enthousiaste manier gecoacht te worden, sta ik nu vol ongeduld te wachten om anderen dit te laten ervaren.
Lien Meuleman, hr-assistent, Coca Cola Enterprises Belgium, deelneemster van onze Kluwer opleiding
We zijn de afgelopen maanden flink aan de slag gegaan met de doelen die wij gedurende de teamdag in september hebben gesteld. Iedereen heeft zich er actief voor ingezet en we hebben afgelopen week gedurende een teamoverleg teruggekeken op de bereikte resultaten. In de bijlage stuur ik je met veel vreugde een overzicht met de bereikte resultaat (de rode cijfers geven aan waar wij in september stonden, de blauwe cijfers het doel en de geel gemarkeerde cijfers de stand van zaken nu). We zijn op alle thema's vooruitgegaan! Hartelijk dank nogmaals voor de mooie teamcoachingsdag die tot deze schitterende resultaten heeft geleid.
Lisa Barten Teamleider LVB-P & Projectleider Excellente Zorg GGZ Oost Brabant
SF at work has given me not only the inspiration, but also the concrete ideas and practical tools to mobilize positive energy in people and organizations with minimal intervention.
Michiel Deturck, Managing Partner, Vendis Capital
It was a great experience to be totally into SF practice and to be facilitated by such experienced and dedicated and enthousiastic people! It helped me to get to know so many different ways and places to use SF.
Anne Mieke Don, Arbeids- en Organisatieadviseur, Rabobank Nederland
Thanks to those days, Solution Focus became the core of my intervision approach. Because it is thé way to keep ‘the main thing’ the main thing: people.
Veronika Wuyts, owner at Talents@Work
Solution Focus offered me a fantastic addition and refinement for my approach of groups and organisations !
Johann Wuestenberg, Partner at Associatie voor Organisatieontwikkeling
Ik wil (en ga) met de oplossingsgerichte methodiek aan de slag. De voorbije opleidingsweek heeft mij enorm geïnspireerd. Zowel op vlak van zelfreflectie als op privé en professioneel vlak wil ik de inzichten die ik tijdens deze week heb verworven gaan toepassen. Hiervoor neem ik de verschillende kapstokken mee die ons zijn aangereikt.
Inge Bultinck, Tyco Electronics
Je zou eens moeten weten wat een verandering SF heeft teweeg gebracht in mijn werkomgeving. Elke dag opnieuw kan ik mijn team en collega's inspireren en uitnodigen om zaken anders aan te pakken. Ik zou jullie wellicht uren kunnen vertellen hoe ik mijn organisatie heb veranderd, praktische zaken heb omgetoverd in magische, positieve belevingen . En weet je wat mooist is? Na 1 maand reeds, beginnen mijn team en mijn collega's honger te krijgen naar mijn "nieuwe stijl". Ze vragen me letterlijk "meer van dat". Onzettend hard bedankt voor mij te inspireren!!
D.B. Operations Manager Neovia Logisitics
Afgelopen week een wintertraining 'oplossingsgericht coachen' gevolgd bij ILFARO - Solution Focused Coaching, Training and Consultancy met Anton Stellamans & Liselotte Baeijaert een échte aanrader voor iedere leidinggevende; HR-medewerker; coach; trainer ... die op zoek is naar een frisse wind; (verdere) verdieping in het krachtgericht werken en/of het optillen van medewerkers/teams in een/hun organisatie. Een top-trainingscyclus waar je bevlogen van vertrekt met de nodige praktische bagage.
Charlotte Haarsma, trainer, teamcoach, psycholoog
Dear Liselotte and John, Thank you so much for a very useful and interesting day last Tuesday. I think it was worth it, every minute of the time spent together.
Anu Vuori-Kiikeri Chef d'administration, Conseiller Ambassade de Finlande
Ik kijk terug op een erg geslaagde dag. Het was heerlijk om zo met het team te werken. En heel leuk om te zien hoe enthousiast het team is hoe men geïnspireerd is. Ik denk dat er in het team veel potentie zit om oplossingsgericht te werken, ik heb er in ieder geval zin in om mee door te gaan. Ik wil jou ook bedanken voor de mooie dag. Je hebt de dag op een mooie manier ingevuld, wat erg goed aansloot bij het team. Ik vind het mooi om te zien, hoe jij bij jezelf blijft en daarbij voor verbinding zorgt. Dank!
Ingrid Spruit, Teamleider Loef 2 en DBS 13/15, GGZ Oost Brabant
Anton, Liselotte Het was fantastisch om een oplossingsgerichte week bij en met jullie te beleven. Voor mij meer dan enkel oplossingsgericht coachen, maar eigenlijk oplossingsgericht leven :-).
Miek Sweertvaegher,Starterslabo
Coachen zoals het doel van coachen ook is. Bij Solution Focused coaching mag het probleem er zijn, het is niet enkel een 'goed nieuws show'. Het mooiste aan de opleiding was ook dat de coachee geen oplossingen moet gaan bedenken, een oplossingsgericht gesprek kan nieuwe perspectieven voor hem of haar zichtbaar maken en in zijn of haar kracht terug plaatsen. Het is als een uitspraak van Krishnamurti: "Als je begint te begrijpen wat je bent, maar het niet probeert te veranderen, dan verandert dat wat je bent." -Jiddu krishnamurti. Of van Anna Terruwe: "Jij mag zijn zoals je bent om te worden wie je bent maar nog niet kunt zijn en je mag het worden op jouw wijze en in jouw tijd, ook dit jaar". Twee zienswijzen die bij mij enorm sterk vibreren en waar ik nu met SF een manier heb gevonden om het te belichamen en het bij mensen/coachees te stimuleren.
Johan Verheven, Proximus
Deze cursus is als een warme geurende douche, als een smeuïg zoet dessertje, als een stevige wandeling met je beste vriend, als een spannend filmisch boek, als een meeslepende zotte melodie, als een verrassend gedichtje, als een knuffel van een ondeugende kleuter, als een wijze uitspraak van een chaotische puber... kortom: als de dingen waar ik van hou ♥ Elke
Elke Duytschaever, bOEk&kOEk
Deze cursus was echt een verademing. De rust, ruimte, de aandacht voor de deelnemers en de inzichten gaven mij broodnodige verlichting en ook de bevestiging dat ik op de goede weg ben. Ik zou deze cursus iedereen die gelooft in de kracht van de mens en deze kracht wil helpen aanboren, in welke context dan ook, aanbevelen!
Nadine Roijakkers, Universiteit Hasselt
Ik begon met (in mijn ogen meer) 'problemen' aan deze week en werd ondergedompeld in een wereld die enkel bestaat uit oplossingsgerichte tools en vaardigheden om anders te kijken naar de uitdagingen in mijn leven en het gras werd groener aan mijn eigen kant :-) Na deze week kwam ik terug thuis met bergen energie om mijn uitdagingen aan te pakken en kwam ik tot het inzicht dat problemen enkel leuke uitdagingen en opportuniteiten zijn om te bouwen aan wat ik écht wil. Zo heb de koe bij de horens gevat en eindelijk die folder voor mijn massagepraktijke gemaakt én verstuurd!
Katrien Stalmans, coach en massage therapeut
I got so much from just being around a group of such lovely, gentle people. It felt very safe and nurturing, and no one came with big egos. Such a lovely group, and an amazing program of sessions.The retreat helps people to change their perspective on their lives. Often if we can't actually change the situation it helps to be able to just shift our perception of it, or to find acceptance. Liselotte and Petra are very intuitive facilitators, and they allow everyone the space to move at their own speed. Thank you so much! xxx
Kathy Weddon
Something has clicked and it’s all happening quite organically. I am now enjoying work, I have productive days and feel busy but not stressed. I did not come back with anything in mind and I’m not doing anything particularly different, this is just happening… it feels good in a calm and grounded way. I am also pursuing my interests more and digging out all those online courses I bought and parked. I’m back to enjoying my weekends instead of wasting them by wallowing. It’s an externally subtle but HUGE change. Just what I needed. Whether one is going though a tricky time or not, I believe this program helps with making steps towards achieving a better version of oneself. A better version of how life is in the current moment.
Giovanna
The retreat was inspiring. Every detail of it was well thought of and at a high standard: starting from the cozy location, Akasha, with amazing view and warm hosts, Irina & Daniela Raileanu, who made me feel at home, continuing with the yoga experience, that increased my presence and connection with own body state, feelings & peaceful thoughts and, then, going through the coaching exploration, guided by Petra and Liselotte, of own thoughts, feelings & emotions and allowing the other to do the same by containing theirs. The retreat helped me get one step further on building my inner peace and was a true inspiration for continuing to grow and develop my, so much rewarding, healthy life style.
Alina Ionescu
Flowing into your potential does what it says and says what is does! After one week I still am in flow ful of energy and personal power! The expertise of our 2 hosts Petra & Liselotte is worldclass. The people I have met, the friendships I deepend, the talented yogateachter, the first contact with vegan food, ... fills me with a lot of gratitude! I absolutly recommend this trip, a workout for body & soul.
Sophie Van der Borght
I came in this retreat with high expectations , being my first experience , and this program was above of everything I was thinking about. I came back home very energetic, full of love, happy, confident and grateful for my life and this oportunity. I experienced in these 4 days intense emotions that I was not aware I'm capable of, I learned to love yoga, discipline and healthy food. The location is special, I felt at home from the first moment I came in: perfect hosts, delicious food, silence, digital detox and one of the most amazing views over the mountains. I also met in this retreat beautiful people that I consider my friends for life, because we opened to each other in a fantastic way and we had a great time together, laughing so much. Petra and Liselotte are amazing coaches: warm, smart and kind, love them:) I recommend this retreat for every person who is aware or not that from time to time we all deserve to invest in our personal development, both phisical and emotional.
Roxana